Jennifer McConachie

2. kandidat, f. 1972, bosatt Horten, Driver Horten Fruktdugnad, DJ & medarbeider på Lokal Kolonial

- Jeg er skotsk, har bodd i Norge i 11 år og flyttet med mann og 2 barn til Horten i 2009. Jeg er komponist/DJ som har blitt aktivist. Jeg har initiert flere tiltak for et grønnere Horten med fokus på barn og miljø: Fruktdugnad, Spiselig By (urban dyrking), Transition Horten, Knøttedisko, Horten Roots & Reggae Festival. Jeg liker permakultur, hagebruk, meditasjon og musikk. Jeg tar hjertet med inn i politikken. Jeg har tro på at kraften i lokale småskalatiltak kan forandre verden!

MINI INTERVJU MED KANDIDATEN

HVORFOR ER MILJØPARTIET DE GRØNNE PARTIET FOR DEG?
Jeg har i hele livet mitt jobbet med sosial forandring og det av å finne løsninger til å skape en bedre verden! Miljøpartiet de Grønne er en del av en global politisk og sosial bevegelse med fokus på å løse de store utfordringene relatert til klimaforandring, økonomi og energi med proaktiv grasrotsengasjement. Mange aktivister stiller til valg for MDG nå. MDG har den politikken som fasiliterer omstillingen fra oljealderen og inn i en ny era. Dette er det spennende å være med på å skape!
«Et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse»- ja takk!

HVA BRENNER DU MEST FOR Å JOBBE MED I HORTEN OG HVORFOR?
Jeg vil nå bruke en politisk kanal til å fortsette mitt arbeidet med bærekraft, økt livskvalitet og felleskap. Jeg vil se bærekraft og miljøkompetanse integrert i alle områdene av byen vår.
Jeg ønsker en mer integrert by med mere meningsfulle hverdag for folk gjennom enkle grasrotløsninger. Koble ressursene sammen- feks barn og eldre, samfunnsproblemer med entreprenører. Jeg vil se skolehager hvor barna lærer relevante evner for fremtiden.
HVA DRIVER DU MED NÅR DU IKKE JOBBER MED POLITIKK?
Hagebruk, reggae musikk, turer med barna mine, meditere, samle epler, ler, drømmer og leser!

HVA LIKER DU BEST MED HORTEN KOMMUNE?

Rare, morsomme fine folk, masse kultur, helt fantastisk natur, Løvøya, Jesusbukta, badestrender, mange muligheter og at jeg har blitt «adoptert» av byen som er norge´s best skjulte skatt og som er blitt mitt hjem.