Medlemsmøte mandag 26. august på Knut i Storgata 15.

23. august, 2024

Kjære medlem av Horten MDG

Det er en glede å invitere deg til medlemsmøte i lokallaget mandag 26.august kl 18.00 på Knut i Storgata 15

Hva er medlemsmøtet

Vi ønsker først og fremst å etablere medlemsmøtene som en sosial møteplass der vi kan prate om politikk, om saker som engasjerer oss og om miljøarbeid – og der vi kan lære og dele kunnskap og refleksjoner. Sammen skal vi skape et sted vi trives og kan glede oss til å møtes, der det er takhøyde og rom for alle – for bare å lytte, for å stille spørsmål, for å mene noe, for å brenne for en sak eller med ønske om å påvirke. Den enkelte deltar på egne premisser, uten forpliktelser. Medlemsmøtet er alltid åpent for andre saker enn det som står på agendaen.

Foreslåtte temaer for medlemsmøtet:

(som er saker vi ikke fikk tid til på forrige medlemsmøte)

  • Kommunens gjeld og eiendomsskatt – idemyldring og diskusjon: For å bli tatt på alvor som parti, må vi forholde oss til økonomisjefens varsel om at kommunen må kutte 100 millioner i årlige utgifter framover (se sak i Gjengangeren fra 8.juni) Det er et stort og komplekst regnestykke, men vi kan i det minste gjøre en vurdering rundt inntekten som eiendomsskatt kan gi kommunen. Saken er svært splittende politisk, og her trengs konstruktive politiske løsninger.
  • Aksjoner og rekruttering: Noe av det viktigste vi gjør som lokallag er å arbeide med rekruttering av nye medlemmer og velgere – det er her vi finner potensialet til større påvirkningskraft og framtidas politikere. Dette kan vi kun få til ved å være synlige eller synliggjøre behovet for MDG-politikk. Vi snakker om følgende:
  • Hvilket forhold har folk til MDG? Inntrykk, fordommer, misoppfattelser – Hvilke saker fanger folks oppmerksomhet og interesse?
  • Hvilke aksjonsformer kan vi bruke for å imøtekomme punktene over og få flere medlemmer og velgere?

NB! Aksjoner kan være alt du gjør som setter i gang tanker hos andre! Å samtale med andre om miljøspørsmål er en aksjon.

OG NEI, vær ikke redd – å snakke om aksjoner gjør ikke at du forplikter deg til å gjennomføre dem 🙂

Jeg tenker å kjøpe pizza til de som ønsker, så vennligst meld din deltakelse til borrejul@gmail.com eller SMS til 41 57 24 74, så snart som mulig og innen fredag 23.

Håper det passer – gleder meg til å sees – tusen takk for at du blir med!

Horten MDG – Lære, engasjere, påvirke

 

Noen lenker med aktuell informasjon knyttet til temaene for kvelden:

Kommunens økonomi:
Kommune-TV – Agenda Kaupangs fremlegg i kommunestyret 19.juni (28min):
https://horten.kommunetv.no/archive/221

Rapport Kommuneindeksen 2024 (Agenda Kaupang):
https://www.agendakaupang.no/wp-content/uploads/2024/08/Norges-best-styrte-kommuner-Kommuneindeksen-2024_AgendaKaupang_v12.08.24.pdf

KOSTRA-tall. Her kan du finne fram i statistikk som du er interessert i:
https://www.ssb.no/statbank/list/kostrahoved

Sak Gjengangeren, kommunen ber Statsforvalteren om utvidet økonomisk hjelp:
https://www.gjengangeren.no/ber-om-okonomisk-hjelp-har-ikke-barekraftig-okonomi/s/5-60-1061917

Aksjoner og valgkamp:
Utkast til partiprogram. Her er det mye god lesing om gode intensjoner og konkrete tiltak for utvikling av samfunnet vårt, både lokalt og nasjonalt. Det er også mulighet til å gi innspill direkte, med frist 15.10:
https://mdg.no/politikk/program2025

Visjon for Horten (nytt punkt, orientering):
Det er i forestillinger om framtida vi finner ut hva som skal til for å skape morgendagen i Horten. Styret ønsker å gå i gang med et større prosjekt der vi som lokallag former visjonen for Horten med mål om å få til et tverrpolitisk samarbeid som gir retning til arbeidet med å skape en trygg, trivelig og grønn kommune å bo i.

Vi ser fram til å se deg på mandag – vel møtt!